فارس نوشت: بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در برنامه پیشخوان خبر با اشاره به آخرین وضع جمع آوری سانتریفیوژهای غیرفعال در فردو و نطنز گفت: 10 هزار سانتریفیوژ غیر فعال در این سایتها وجود دارد که تاکنون نیمی از آنها جمع شده است و بقیه نیز تا دو هفته آینده جمع خواهد شد.
با بیان این مطلب گفت: پس از جمع آوری سانتریفیوژهای غیرفعال، نوبت 9100 سانتریفیوژ فعال است که باید 2 هزار سانتریفیوژ آن جمع آوری شود که البته این کار را گذاشتهایم برای 24 آذر یا 15 دسامبر و زمانی که مطمئن شدیم پرونده هستهای ایران برای همیشه بسته خواهد شد.
کمالوندی با اشاره به گزارش تازه یوکیا آمانو درباره برنامه هستهای ایران که چهارشنبه شب منتشر شد، اظهار داشت: این گزارش منعکس کننده اقدامات جمهوری اسلامی ایران است و تفاوت چندانی با گزارشهای قبلی ندارد. در این گزارش به فعالیت ایران در سایتهای مختلف پرداخته و تحلیلی آماری مطرح شده و اینکه اقدامات ایران صلح آمیز است و انحرافی ندارد. هر چند در بند 22 اشاره میکند به اینکه ایران همچنان غنی سازی را تعلیق نکرده که البته این موضوع جدید نیست.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: اینکه برخی از خبرگزاریها روی بند 22 که کاملاً هم تخصصی هست متمرکز شدهاند نباید باعث شود گزارش مثبت آژانس، منفی تلقی شود زیرا پرونده هستهای ایران 14 سال است که مطرح است و نقش آژانس، نظارتهای پادمانی است.
کمالوندی درباره اظهارات برخی از کارشناسان آمریکایی درباره پرونده هستهای ایران گفت: اندیشکدههای هستهای آمریکا در سالهای گذشته، مدام اخبار و مطالب منفی را مطرح میکنند و نگران هستند پرونده هستهای ایران بسته شود و در پی آن هستند که موضوعاتی ساده را برجسته سازی کنند زیرا بسته نشدن پرونده هستهای ایران، آمال و آرزوی برخی از آمریکاییهاست.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: هر چند متن برجام و بند 14 آن، با رویکرد بسته شدن مسائل گذشته پرونده ایران مطرح شده است، اما اگر پرونده هستهای ایران بسته نشود، طرف مقابل برجام را اجرا نکرده و نقض برجام ما را نیز در موقعیتی قرار میدهد که به جای قبل برگردیم.
کمالوندی با یادآوری گزارش آمانو گفت: در این گزارش گفته شده ایران موظف است غنی سازی را تعلیق کند. اگر قرار بود ما غنی سازی را تعلیق کنیم این همه مذاکره چه ضرورتی داشت. در گذشته، مسائل اینچنینی مثل ضرورت غنی سازی در ابتدای گزارش و با ذکر جزئیات بیان میشد اما اکنون این موضوع لابلای گزارش آمانو آورده شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین درباره امضای سند بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک اظهار داشت: امضای این سند که نهایی شده، تحول مهمی است، زیرا یکی از تعهداتی است که کشورهای غربی تضمین داده بودند انجام دهند همین بازطراحی راکتور بوده است.
کمالوندی افزود: هر چند مهندسان ما در جلسات فنی اعلام کردند، قادر هستند کار بازطراحی را انجام دهند، اما برای سرعت بخشیدن به کار از کمک کشورهای دیگر استفاده کردیم، زیرا ضروری است که صنعت هستهای ما با صنایع پیشرفته هستهای همکاری کند تا بتوانیم با استفاده از این فضای همکاری، سطح تکنولوژی را افزایش دهیم.
وی افزود: چین در این بازطراحی نقش اصلی را بازی میکند و مذاکرات بین شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی و تولید هستهای چین طی این هفته و هفته آتی ادامه دارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین از تشکیل اولین جلسه ستاد نظارت بر برجام در شورای عالی امنیت ملی خبر داد و گفت: این ستاد تشکیل شده و جلسهای داشته و در حال بررسی مسائل هستند، اما اطلاع رسانی جزئی به عهده شورای عالی امنیت ملی است.
کمالوندی همچنین از برگزاری نشست کارشناسی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای جمع بندی اقدامات در چارچوب نقشه راه در سه شنبه هفته آینده در وین خبر داد.
نظر شما